monique janssens

Dit is het bedrijf van Monique Janssens, communicatieadviseur, doctorandus in de Nederlandse taal- en letterkunde, master in Applied Ethics.

Communicatie

Ze groeide op in Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van het ouderlijke Vlaamse dialect en het Nederlands dat op school werd gesproken. Daar hield ze wellicht die verwonderde belangstelling voor communicatie aan over. Ze studeerde Nederlands en specialiseerde zich in communicatie en later ethiek. Ze werkte in dienst van de Dierenbescherming en de World Society for the Protection of Animals, maar koos op den duur voor een eigen bedrijf: JT&P, wat toen stond voor Janssens Tekst & Project – een praktische naam voor een bedrijf met een praktische aanpak – maar die betekenis is geschiedenis.

Pragmatisch idealist

Als pragmatisch idealist zet ze al vanaf het begin haar specifieke deskundigheid het liefst in voor een betere wereld. "Ik ben blij dat de grens tussen profit en non-profit aan het vervagen is. Organisaties zonder winstoogmerk worden efficiënter en professioneler; bedrijven met winstoogmerk hebben maatschappelijke doelen. Graag wil ik bewerkstelligen dat MVO-beleid authentiek is, en gebaseerd op de ethische kernwaarden van een bedrijf of organisatie." Monique woont en werkt in een appartement bij treinstation Utrecht Centraal. Naast haar werk doet zij wetenschappelijk onderzoek naar de verbinding tussen bedrijfsethiek en dierethiek, ofwel: wat bedrijven kunnen doen om het welzijn van dieren te verbeteren.

Cv van Monique

Je kunt Monique Janssens boeken als spreker via Zij Spreekt

Monique presenteert zichzelf en haar bedrijf op youtube

Monique gaf op 8 maart 2011 een gastcollege dierethiek aan de Hogeschool Utrecht.

Monique was indiener van het succesvolle burgerinitiatief tegen megastallen in de Provincie Utrecht (maar wordt per ongeluk Heleen genoemd)

Monique zingt in Joli Cuer

Monique declameert eigen poëzie (onder pseudoniem)