Vegetariërs mogen best af en toe in bad

Een vleeseter gebruikt voor zijn eten maar liefst 60 procent meer water dan een vegetariër. Dat lees ik in Leven, het blad van de Nederlandse Vegetariërsbond. Tja, bevooroordeeld, zeg je misschien, maar ik moet zeggen dat de artikelen er goed doortimmerd uitzien. Er wordt behoorlijk wat onderzoek voor gedaan. Het blad komt met vrij precieze cijfers, voor een deel weer verkregen van het Wereld Natuur Fonds, toch ook niet de eerste de beste. Aansprekende cijfers ook: een productie van een kilo rundvlees kost 15,5 DUIZEND liter water, die van een kilo aardappelen 250 liter. Ik bedoel maar.

Ik houd erg van water. Ik neem graag een douche of bad en ga graag zwemmen of naar de sauna. Dicht bij de zee woon ik niet meer, en bovendien ben ik de laatste jaren nogal koukleumerig geworden. Ik probeer het allemaal te beperken, dat wel. Behalve de dagelijkse korte douche gaat het om luxe-‘artikelen’ die ik mezelf maar af en toe gun. Maar als vegetariër spaar ik desondanks wekelijks duizenden liters water uit. Dat is een hele geruststelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>